Nadogradnja računala sa SSD diskom

U našem servisu možete izvršiti ugradnju SSD diska kako biste značajno ubrzali vaš laptop ili računalo.Računala s najbržim procesorima, velikom količinom radne memorije i drugim naprednim komponentama ne mogu iskazati svoj puni potencijal ako koriste tvrdi disk kao osnovu diskovnog podsustava. Čest je slučaj da korisnik investira dosta novca u gore spomenute komponente, a da pritom ne dobije željeno ubrzanje rada računala. Određeni postotak ubrzanja je dakako vidljiv, no ne u mjeri u kojoj se očekuje da bi trebalo biti. Odziv operacijskog sustava, brzina instaliranja i pokretanja aplikacija, odnosno rad s datotekama se neće značajnije promijeniti ako će računalo i dalje koristiti standardni tvrdi disk. Klasični tvrdi diskovi su zapravo najveći ograničavajući faktor brzine rada bilo kojeg modernog računala.
Zato je SSD jedna od komponenti koju preporučujemo svakom korisniku. Ugradnja ove komponente najviše će se odraziti na ukupne performanse računala.
Kada u računalu imate SSD sve se obavlja brže i agilnije. Korisnik će prvu i najveću razliku primijetiti u radu operacijskog sustava. Prvi očiti napredak će se vidjeti već pri inicijalnom pokretanju sustava kojem će do potpune spremnosti za rad u prosjeku trebati dvadesetak sekundi. Kod standardnog tvrdog diska to vrijeme u prosjeku iznosi između 40 i 50 sekundi. SSD je neusporedivo brži u radu s malim datotekama što se itekako osjeti u svakodnevnom radu OS-a koji će biti neusporedivo življi i responzivniji, bilo da pristupate određenim dijelovima samog operacijskog sustava, pokrećete aplikacije ili pristupate određenim sadržajima.

Glavni izbornik