Servis

Dugogodišnja tradicija u servisiranju elektroničkih uređaja odlikuje naš servis kao jedan u najboljih u regiji.
U svom timu imamo izvrsne elektroničare koji će nastojati popraviti svaki Vaš uređaj u najbržem mogućem roku s iznimnom kvalitetom. Servisiramo stolna računala, prijenosna računala, tablete, radne stanice, servere, printere i POS opremu.
Osim dijagnostike i popravka uređaja radimo i spašavanje podataka sa oštećenih medija..
Na sve odrađene popravke pružamo jamstvo. 

Ugradnja SSD diska

U našem servisu možete izvršiti ugradnju SSD diska kako biste značajno ubrzali vaš laptop ili računalo.Računala s najbržim procesorima, velikom količinom radne memorije i drugim naprednim komponentama ne mogu iskazati svoj puni potencijal ako koriste tvrdi disk kao osnovu diskovnog podsustava. Čest je slučaj da korisnik investira dosta novca u gore spomenute komponente, a da pritom ne dobije željeno ubrzanje rada računala. Određeni postotak ubrzanja je dakako vidljiv, no ne u mjeri u kojoj se očekuje da bi trebalo biti. Odziv operacijskog sustava, brzina instaliranja i pokretanja aplikacija, odnosno rad s datotekama se neće značajnije promijeniti ako će računalo i dalje koristiti standardni tvrdi disk. Klasični tvrdi diskovi su zapravo najveći ograničavajući faktor brzine rada bilo kojeg modernog računala.
Zato je SSD jedna od komponenti koju preporučujemo svakom korisniku. Ugradnja ove komponente najviše će se odraziti na ukupne performanse računala.
Kada u računalu imate SSD sve se obavlja brže i agilnije. Korisnik će prvu i najveću razliku primijetiti u radu operacijskog sustava. Prvi očiti napredak će se vidjeti već pri inicijalnom pokretanju sustava kojem će do potpune spremnosti za rad u prosjeku trebati dvadesetak sekundi. Kod standardnog tvrdog diska to vrijeme u prosjeku iznosi između 40 i 50 sekundi. SSD je neusporedivo brži u radu s malim datotekama što se itekako osjeti u svakodnevnom radu OS-a koji će biti neusporedivo življi i responzivniji, bilo da pristupate određenim dijelovima samog operacijskog sustava, pokrećete aplikacije ili pristupate određenim sadržajima.

Čišćenje laptopa

Najčešći simptomi su iznenadno gašenje računala, glasan rad ventilatora i na dodir toplo računalo.
Za razliku od desktop računala na prijenosnim računalima rashladni sistemi nisu masivno dimenzionirani radi limitiranog prostora. Hladnjaci su obično izvedeni da temperaturu komponenti koje zahtjevaju aktivno hlađenje prenose putem toplovodne cijevi na rebrasti hladnjak. Ventilator prisilnim ispuhom zraka odvodi temperaturu izvan kušišta prijenosnog računala. Da bi se ostvario zadovoljavajući prijenos topline s komponenti (cpu, grafički čip….)hladnjak mora biti određene površine sukladno ukupnom TDP-u komponenti. S obzirom na limitirani prostor hladnjak je izveden s većim brojem bakrenih ili aluminijskih „pera“ koje su minimalno razmaknuti jedan od drugog iz navedenih razloga. Prilikom prisilnog hlađenja ventilator upuhuje hladan zrak te ga ispuhuje kroz hladnjak ali pritom kupi i čestice prašine koje se radi malog razmaka gomilaju na hladnjaku. Na učinkovitost predaje topline u okolinu utječu i termalni provodnici (thermal pad) te termalna pasta jer se vremenom suši i gubi svoju funkciju. Od iznimne važnosti su kvaliteta termalne paste i termalnih padova i tu nema kompromisa bez obzira na visoku cijenu kvalitetnih materijala.Upravo radi toga savjetujemo da Vaše prijenosno računalo jednom godišnje odnesete na servis prema Važem izboru i to prije ljetnih vrućina!
U našem servisu cijena za čišćenje laptopa i rashladnog sistema i zamjenu termalnih provodnika je 150+PDV.